Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoogstade

Meteen energie vergelijken in Hoogstade? Middels de Energiehunter ontdek je probleemloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hoogstade prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hoogstade?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hoogstade. Dit loopt van Engie tot aan Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoogstade is in juli 2024? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Hoogstade, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de Energiehunter detecteert men zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hoogstade

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hoogstade heet Infrax West. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Alveringem wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Hoogstade

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 28,90%
 • Centrale postcode: 8690
 • Verbruik Mazout: 2150 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-hoogstade

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Hoogstade gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 & 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zoek je details met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Hoogstade, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Hoogstade


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €290 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Hoogstade. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hoogstade. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Elegant. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hoogstade vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hoogstade en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hoogstade

Het gros van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Hoogstade. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hoogstade vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Alveringem onderscheiden we verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8690. In deze regio kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega.