Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merkem

Meteen energie vergelijken in Merkem? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle grote energie aanbieders zoals Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Merkem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze pagina waardevolle informatie over zaken zoals de netbeheerder en info over een energieneutrale woning. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houthulst
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Merkem?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Merkem. Van Eneco tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merkem is voor jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Merkem, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de prijzenvergelijker check je probleemloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Merkem

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Merkem heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Houthulst is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Merkem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Houthulst
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 28,30%
 • Postcode: 8650
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2090 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-merkem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Merkem is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 + 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Van ieder contract lees je data als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Merkem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be en www.antargaz.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Merkem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €270 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Merkem. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Merkem. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aankomende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Trevion. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Merkem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Merkem en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Merkem

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Merkem. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Merkem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Houthulst bestaan er nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8650. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz prijzen juli 2024.