Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noordschote

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Noordschote? Met behulp van www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle grote maatschappijen zoals Luminus & Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Noordschote het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je op energiehunter.be nuttige info info over onderwerpen als o.a. leveranciers en vaste of variabele tarieven. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lo-Reninge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Noordschote?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Noordschote. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noordschote is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Noordschote, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool checken jullie probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Noordschote

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Noordschote heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lo-Reninge is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Noordschote

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Lo-Reninge
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 27,90%
 • Postcodegebied: 8647
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2050 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-noordschote

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Noordschote is het gemiddelde verbruik ong. 1510 m3 & 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek je info als type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Noordschote, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Noordschote


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 winst geven. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Noordschote. Zo betaal je het minst voor je energie. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Noordschote. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Antargaz. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Noordschote vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Noordschote en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Noordschote

De meeste aanbieders leveren onderhand groene stroom in Noordschote. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Noordschote vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Lo-Reninge zijn er vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8647. In deze plaats kan je soms vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus prijzen juli 2024.