Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lo-Reninge

Op je gemak energie vergelijken in Lo-Reninge? Met behulp van de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Lo-Reninge het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over topics zoals gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lo-Reninge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lo-Reninge?

We zien enorm veel energieleveranciers in Lo-Reninge. Van Antargaz tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel zijn het zo’n 20 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lo-Reninge is? Geef direct de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Lo-Reninge, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de energievergelijker zoek jij zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lo-Reninge

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Lo-Reninge betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lo-Reninge wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Lo-Reninge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Lo-Reninge
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel groen: 0,199%
 • Centrale postcode: 8647
 • Aantal mazout liters: 1690 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-lo-reninge

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Lo-Reninge bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 + 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Gewoonlijk kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk pakket bekijk jij data als herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lo-Reninge, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Zoals www.engie.be + www.elegant.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Lo-Reninge


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €335 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna vind je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lo-Reninge. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lo-Reninge. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw aankomende maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Energie 2030. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lo-Reninge vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lo-Reninge en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Lo-Reninge

Veel aanbieders bieden momenteel groene stroom in Lo-Reninge. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Lo-Reninge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Lo-Reninge zijn er vele stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8647. In deze buurt kan je soms heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente