Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spiere-Helkijn

Snel energie vergelijken in Spiere-Helkijn? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Spiere-Helkijn prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s zoals gastarieven en handige bespaartips. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Spiere-Helkijn
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Spiere-Helkijn?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Spiere-Helkijn. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 30 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spiere-Helkijn voor jou is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Spiere-Helkijn, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via filteren in de vergelijkingstool checkt men zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Spiere-Helkijn

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Spiere-Helkijn is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Spiere-Helkijn valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Spiere-Helkijn

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-spiere-helkijn

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Spiere-Helkijn is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Spiere-Helkijn, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Spiere-Helkijn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €300 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Spiere-Helkijn. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Spiere-Helkijn. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en Watz. Daarnaast selecteer je de startdatum van het abonnement. De gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Spiere-Helkijn vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Spiere-Helkijn en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Spiere-Helkijn

Veel aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Spiere-Helkijn. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Spiere-Helkijn vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Spiere-Helkijn onderscheiden we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8587. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie contract.


Alle plaatsen in deze gemeente