Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anzegem

Meteen energie vergelijken in Anzegem? Via deze website check je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Anzegem de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op onze website uitgebreide informatie over topics zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Anzegem?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Anzegem. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anzegem is voor jouw verbruik? Geef vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Anzegem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker zoek je verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Anzegem

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Anzegem heet Infrax West. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Anzegem wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Anzegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 0,191%
 • Centrale postcode: 8570
 • Verbruik stookolie: 1610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-anzegem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Anzegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 + 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Van alle abonnementen vind jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Anzegem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Anzegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €345 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Anzegem. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Anzegem. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Eni. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Anzegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Anzegem en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anzegem

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Anzegem. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Anzegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Anzegem zien we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8570. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo.


Alle plaatsen in deze gemeente