Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortrijk

Meteen energie vergelijken in Kortrijk? Geholpen door energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Kortrijk prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kortrijk?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Kortrijk. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortrijk is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Kortrijk, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energiecontract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kortrijk

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online account
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Online account
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Kortrijk betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortrijk wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Kortrijk

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 0,185%
 • Postcodegebied: 8500
 • Gem. mazout: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-kortrijk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Kortrijk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder contract bekijk je info m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kortrijk, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kortrijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Kortrijk. Dan is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Kortrijk. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe partij. Zoals OCTA+, Lampiris of Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kortrijk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kortrijk en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kortrijk

Tal van organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Kortrijk. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kortrijk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Kortrijk zien we allerlei initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8500. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus.


Alle plaatsen in deze gemeente