Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marke

Meteen energie vergelijken in Marke? Dankzij de Energiehunter vind je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Marke de laagste prijs biedt. Verder vind je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Marke?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Marke. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag zijn het zo’n 30 organisaties. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energieleveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marke is in juli 2024? Geef direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Marke, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de Energiehunter achterhaal jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Marke

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Marke betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kortrijk is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Marke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 22,30%
 • Postcodegebied: 8510
 • Mazout consumptie: 3000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-marke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Marke ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 en 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement check jij details aangaande type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Marke, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Marke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Marke. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Marke. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent + Trevion. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Marke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Marke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Marke

Veel maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Marke. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Marke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Kortrijk bestaan er tegenwoordig verscheidene acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8510. In deze omgeving kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz energie.