Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Varsenare

Snel online energie vergelijken in Varsenare? Via de energievergelijker vind je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Essent en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Varsenare voor jou de beste prijs heeft. Ook check je op deze website praktische info over onderwerpen zoals gastarieven en tips om te besparen op energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Jabbeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Varsenare?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Varsenare. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Varsenare voor jou is? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Varsenare, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool achterhalen jullie gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Varsenare

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Varsenare betreft Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Jabbeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Varsenare

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Jabbeke
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 21,70%
 • Hoofdpostcode: 8490
 • Gem. mazout: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-varsenare

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Varsenare ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 + 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk pakket check jij details over soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Varsenare, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.antargaz.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Varsenare


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Varsenare. Dan is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Varsenare. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Watz. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Varsenare vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Varsenare en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Varsenare

Veel leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Varsenare. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Varsenare vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Jabbeke onderscheiden we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8490. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Mega energie.