Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zevekote

Direct energie vergelijken in Zevekote? Dankzij deze website achterhaal je probleemloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zevekote het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s zoals gastarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gistel
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zevekote?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Zevekote. Dat gaat van Antargaz tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zevekote is op dit moment? Geef direct de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Zevekote, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in onze vergelijker zoek je probleemloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zevekote

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zevekote is Imewo. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Gistel is de netbeheerder van het gas Imewo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Zevekote

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Gistel
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 21,20%
 • Postcodegebied: 8470
 • Mazout consumptie: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-zevekote

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Zevekote ligt dit gemiddeld op 1585 m3 en 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder abonnement zoek jij voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zevekote, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be en ook www.eni.com. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Zevekote


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €330 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zevekote. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Zevekote. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je betreffende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zevekote vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zevekote en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zevekote

Een groot deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Zevekote. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Zevekote vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Gistel onderscheiden we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8470. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Engie energie.