Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Snaaskerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Snaaskerke? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Snaaskerke de beste deal heeft! Daarnaast verzamel je op deze pagina waardevolle info over thema’s zoals energiebelastingen en salderen. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gistel
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Snaaskerke?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Snaaskerke. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Imewo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Snaaskerke is op dit moment? Geef vlug de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Snaaskerke, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool vindt men eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Snaaskerke

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Snaaskerke is Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gistel is de netbeheerder van het gas Imewo. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Snaaskerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Gistel
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene stroom: 21,10%
 • Centrale postcode: 8470
 • Mazout: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-snaaskerke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Snaaskerke ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en nog eens 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij alle abonnementen vind je info aangaande type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Snaaskerke, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Snaaskerke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €260 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Snaaskerke. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Snaaskerke. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe partij. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Snaaskerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Snaaskerke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Snaaskerke

Tal van aanbieders bieden onderhand groene stroom in Snaaskerke. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Snaaskerke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Gistel bestaan er diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8470. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz juli 2024.