Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roksem

Meteen energie vergelijken in Roksem? Middels de Energiehunter vind je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Roksem prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op deze pagina praktische info over thema’s als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudenburg
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Roksem?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Roksem. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Imewo. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roksem is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Roksem, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de energievergelijker achterhalen jullie probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Roksem

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online account
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Roksem is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oudenburg is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Roksem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenburg
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene energie: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 8460
 • Aantal mazout liters: 2850 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-roksem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Roksem is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 + 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket tref je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Roksem, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.zeno.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Roksem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Roksem. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Roksem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare partij. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Roksem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Roksem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Roksem

Het gros van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Roksem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Roksem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Oudenburg zien we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8460. In deze omgeving kan je vaak heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy juli 2024.