Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudenburg

Op je gemak energie vergelijken in Oudenburg? Dankzij deze website achterhaal je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijv. Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oudenburg het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je via onze vergelijker bruikbare info over topics als bijvoorbeeld de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenburg
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 440,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oudenburg?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Oudenburg. Dit loopt van Engie tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudenburg is? Voer gelijk de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Oudenburg, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in onze vergelijker checkt men gemakkelijk een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oudenburg

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Oudenburg is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oudenburg is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Oudenburg

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenburg
 • CV Merk: Fasto
 • Groene stroom: 0,181%
 • Postcodegebied: 8460
 • Verbruik stookolie: 1510 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-oudenburg

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Oudenburg is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 + 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk abonnement tref je informatie zoals soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oudenburg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.octaplus.be en ook www.elegant.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oudenburg


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €265 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Oudenburg. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Oudenburg. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Energie 2030. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oudenburg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oudenburg en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Oudenburg

Het merendeel van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Oudenburg. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Oudenburg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Oudenburg zien we vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8460. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie.


Alle plaatsen in deze gemeente