Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostende

Zonder problemen energie vergelijken in Oostende? Via onze vergelijker check je supersnel alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Oostende voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op onze website praktische info over zaken als tarieven en zakelijke energie. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oostende
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oostende?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Oostende. Van Antargaz tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostende is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oostende, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van keuzes in de Energiehunter vindt men moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oostende

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oostende heet Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oostende is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Oostende

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostende
 • CV ketel: Brotje
 • Groene energie: 0,202%
 • Postcode: 8400
 • Verbruik stookolie: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-oostende

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Oostende gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 + 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je voorwaarden m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oostende, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.luminus.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oostende


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €365 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oostende. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oostende. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en Wase Wind. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oostende vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oostende en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oostende

De meeste maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Oostende. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Oostende vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Oostende zien we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8400. In deze woonplaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente