Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stene

Eenvoudig energie vergelijken in Stene? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Essent en Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Stene de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze website bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oostende
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 465,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Stene?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Stene. Dit varieert van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stene is voor jouw situatie? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Stene, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in onze vergelijker vind je gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stene

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Stene heet Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oostende valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Stene

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostende
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 19,40%
 • Centrale postcode: 8400
 • Mazout verbruik: 2710 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-stene

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Stene is het gemiddelde verbruik ong. 1495 m3 & 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket achterhaal je info m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stene, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Stene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €345 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Stene. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Stene. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je aanstaande energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Watz. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Stene vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Stene en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Stene

De meeste energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Stene. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Stene vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Oostende zijn er allerlei plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8400. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Watz overstappen.