Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lissewege

Meteen energie vergelijken in Lissewege? Met behulp van onze website vergelijk je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Lissewege voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lissewege?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Lissewege. Van Lampirus tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lissewege voor jou is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Lissewege, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de energievergelijker checkt men probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lissewege

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online account
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lissewege is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Brugge valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Lissewege

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel groen: 19,20%
 • Postcodegebied: 8380
 • Verbruik Mazout: 2690 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-lissewege

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lissewege ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Van elk abonnement achterhaal je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lissewege, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Zoals www.engie.be en ook www.belpower.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lissewege


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lissewege. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lissewege. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of Energie 2030. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lissewege vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lissewege en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lissewege

Een groot deel van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Lissewege. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Lissewege vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Brugge zien we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8380. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus overstappen.