Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sijsele

Snel online energie vergelijken in Sijsele? Met behulp van energiehunter.be ontdek je probleemloos alle bekende bedrijven als Essent & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Sijsele voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics zoals energiegebruik in de regio en concrete energiebespaartips. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sijsele?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sijsele. Dat loopt van Antargaz tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sijsele is in juli 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Sijsele, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker vinden jullie eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sijsele

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Sijsele heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Damme valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Sijsele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 18,60%
 • Centrale postcode: 8340
 • Gem. mazout: 2630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-sijsele

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Sijsele is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 & 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk pakket zie je info aangaande soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sijsele, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be + www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sijsele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Sijsele. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sijsele. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Ecopower. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sijsele vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sijsele en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sijsele

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Sijsele. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Sijsele vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Damme kennen we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8340. In deze regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Poweo afsluiten.