Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoeke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hoeke? Met behulp van de Energiehunter vind je supersnel alle grote energiebedrijven als bijv. Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hoeke het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over topics als bijv. energieproblemen en de slimme meter. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hoeke?

We zien best veel energieleveranciers actief in Hoeke. Dat gaat van Essent tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoeke voor jou is? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze energie vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hoeke, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de Energiehunter vind jij moeiteloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hoeke

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Hoeke is Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Damme is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Hoeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 18,20%
 • Postcodegebied: 8340
 • Gem. mazout: 2590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-hoeke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hoeke ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 en 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende energiebedrijven. Bij elk abonnement tref jij details zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hoeke, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hoeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hoeke. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hoeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde energieleverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Energy People. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hoeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hoeke en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hoeke

Tal van energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Hoeke. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hoeke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Damme zien we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8340. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz afsluiten.