Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Kruis

Snel energie vergelijken in Sint-Kruis? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Kruis de beste deal heeft! Verder verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over topics als bijv. energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Kruis?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Kruis. Dat loopt uiteen van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 providers. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Kruis is op dit moment? Voer direct jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Kruis, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de tarievenvergelijker check je zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Kruis

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Kruis betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brugge is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Sint-Kruis

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: Weishaupt
 • Aandeel groen: 18,10%
 • Hoofdpostcode: 8310
 • Verbruik Mazout: 2580 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-sint-kruis

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Sint-Kruis bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref jij details met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Kruis, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Kruis


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €350 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Kruis. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Kruis. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt jouw geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ZENO. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Kruis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Kruis en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Kruis

Bijna alle energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Sint-Kruis. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Kruis vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Brugge onderscheiden we verscheidene activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8310. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega afsluiten.