Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aartrijke

Op je gemak energie vergelijken in Aartrijke? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle bekende aanbieders als Mega en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Aartrijke voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zedelgem
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Aartrijke?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Aartrijke. Dit loopt van Lampirus tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aartrijke is? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Aartrijke, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de vergelijkingstool ontdek jij simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aartrijke

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Aartrijke heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zedelgem is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Aartrijke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zedelgem
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 39,60%
 • Postcodegebied: 8211
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-aartrijke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Aartrijke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en nog eens 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In de regel kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk je gegevens aangaande type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Aartrijke, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be + www.belpower.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Aartrijke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Aartrijke. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Aartrijke. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Lampiris + Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Aartrijke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Aartrijke en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Aartrijke

De meeste aanbieders leveren momenteel groene stroom in Aartrijke. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Aartrijke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Zedelgem zien we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8211. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz abonnement.