Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waardamme

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Waardamme? Dankzij deze website check je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Essent & Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Waardamme prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je via de energievergelijker handige info over topics als o.a. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oostkamp
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Waardamme?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Waardamme. Van Poweo tot OCTA+, de keuze is enorm. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 40 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waardamme voor jou is? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Waardamme, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties in de tarievenvergelijker checkt men gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Waardamme

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Waardamme is Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oostkamp valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Waardamme

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostkamp
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 39,10%
 • Postcode: 8020
 • Mazout consumptie: 2470 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-waardamme

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Waardamme ligt dit gemiddeld op 1580 m3 plus 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement bekijk jij specificaties als type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Waardamme, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Waardamme


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €290 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Waardamme. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Waardamme. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je gekozen leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk Watz. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Waardamme vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waardamme en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Waardamme

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Waardamme. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Waardamme vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Oostkamp kennen we nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8020. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Watz abonnement.