Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hertsberge

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hertsberge? Via de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijv. Engie & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hertsberge voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je op deze website handige info over items zoals maatschappijen en de slimme meter. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oostkamp
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hertsberge?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Hertsberge. Van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hertsberge is op dit moment? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Hertsberge, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteren jullie simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hertsberge

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Hertsberge heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oostkamp is de netbeheerder van het gas Gaselwest Wallonie. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Hertsberge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostkamp
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 38,90%
 • Hoofdpostcode: 8020
 • Gem. mazout: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-hertsberge

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Hertsberge bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle contracten check jij specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hertsberge, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.eni.com. Jouw nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hertsberge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €340 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hertsberge. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Hertsberge. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Poweo. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hertsberge vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hertsberge en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hertsberge

Het gros van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hertsberge. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Hertsberge vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Oostkamp zien we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8020. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus abonnement.