Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hampteau

Zonder problemen energie vergelijken in Hampteau? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende bedrijven zoals Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hampteau de scherpste prijs kan bieden. Ook check je op onze website handige informatie over thema’s zoals energieproblemen en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hotton
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hampteau?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hampteau. Dat gaat van Eneco tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 35 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hampteau voor jou is? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hampteau, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker check jij gemakkelijk een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hampteau

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Hampteau is Gaselwest Wallonie. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Hotton is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Hampteau

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Hotton
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 38,30%
 • Centrale postcode: 6990
 • Mazout consumptie: 2390 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-hampteau

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Hampteau ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 en 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zoek jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Hampteau, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.engie.be of www.aspiravi.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Hampteau


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand profiteer je van vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hampteau. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hampteau. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE of Wase Wind. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hampteau vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hampteau en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hampteau

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Hampteau. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Hampteau vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Hotton zien we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6990. In deze omgeving kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo tarieven.