Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hives

Zonder problemen energie vergelijken in Hives? Middels energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Hives de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Roche-En-Ardenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hives?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Hives. Dat loopt van Poweo tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hives is in juli 2024? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Hives, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hives

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hives is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Roche-En-Ardenne is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Hives

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-hives

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Hives gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 plus 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten zoek jij details met betrekking tot type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Hives, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.essent.be of www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hives


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €255 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Hives. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hives. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt je betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Poweo. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hives vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hives en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Hives

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Hives. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hives vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente La Roche-En-Ardenne zien we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6984. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus tarieven.