Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erneuville

Op je gemak energie vergelijken in Erneuville? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je overzichtelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Erneuville het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als o.a. energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tenneville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Erneuville?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Erneuville. Dit loopt van Poweo tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erneuville is die past bij jouw verbruik? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Erneuville, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in onze vergelijker check jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Erneuville

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Erneuville is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tenneville wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Erneuville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tenneville
 • CV Merk: ACV
 • Groene energie: 37,30%
 • Hoofdpostcode: 6972
 • Mazout verbruik: 2290 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-erneuville

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Erneuville is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 & 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk abonnement lees je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Erneuville, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de leverancier. Zoals www.engie.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Erneuville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €325 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erneuville. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Erneuville. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste partij. Onder andere Eneco, ENGIE of Energie 2030. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Erneuville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Erneuville en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Erneuville

Veel aanbieders bieden onderhand groene stroom in Erneuville. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Erneuville vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Tenneville onderscheiden we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6972. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie tarieven.