Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandménil

Gemakkelijk energie vergelijken in Grandménil? Met behulp van deze website tref je moeiteloos alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Grandménil de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over topics als maatschappijen en zakelijke energie. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Grandménil?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Grandménil. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 35 providers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandménil is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Grandménil, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via keuzes in de prijzenvergelijker zoeken jullie probleemloos een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grandménil

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Grandménil betreft Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Manhay wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Grandménil

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 36,70%
 • Centrale postcode: 6960
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-grandmenil

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Grandménil ligt dit gemiddeld op 1460 m3 & 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder abonnement vind jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grandménil, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grandménil


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €380 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Grandménil. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Grandménil. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Wase Wind. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grandménil vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Grandménil en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Grandménil

Het gros van de leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Grandménil. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Grandménil vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Manhay bestaan er meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6960. In deze omgeving kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz contract.