Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Masbourg

Meteen energie vergelijken in Masbourg? Middels de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Masbourg voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als leveranciers en salderen. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nassogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Masbourg?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Masbourg. Dat gaat van Essent tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Masbourg is op dit moment? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Masbourg, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de vergelijkingstool check je eenvoudig een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Masbourg

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Masbourg is Ieh. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Nassogne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Masbourg

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Nassogne
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 36,50%
 • Postcode: 6953
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2210 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-masbourg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Masbourg ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 + 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van elk pakket achterhaal je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Masbourg, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Denk aan www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Masbourg


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Masbourg. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Masbourg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Wase Wind. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Masbourg vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Masbourg en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Masbourg

Het merendeel van de leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Masbourg. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Masbourg vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Nassogne bestaan er tegenwoordig vele acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6953. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus contract.