Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bande

Meteen energie vergelijken in Bande? Aan de hand van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bande de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op onze website uitgebreide informatie over onderwerpen zoals gastarieven en info over duurzame energie. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nassogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bande?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Bande. Dat gaat van Antargaz tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bande is voor jouw situatie? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bande, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter zoek je zonder problemen een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bande

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Bande betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Nassogne wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Bande

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Nassogne
 • CV Merk: Faber
 • Groene energie: 36,00%
 • Centrale postcode: 6951
 • Mazout: 2160 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-bande

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Bande gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement vind jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bande, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Bande


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €365 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Bande. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bande. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de nieuwe leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bande vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bande en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bande

Het merendeel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Bande. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Bande vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Nassogne zien we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6951. In deze plaats kan je vaak vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz.