Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borlon

Snel energie vergelijken in Borlon? Met behulp van onze website check je eenvoudig alle bekende energieleveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Borlon de laagste prijs hanteert. Tevens lees je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Borlon?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Borlon. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borlon voor jou is? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Borlon, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool bekijkt men gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Borlon

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Borlon is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Durbuy is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Borlon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 35,40%
 • Postcode: 6941
 • Mazout verbruik: 2100 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-borlon

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Borlon ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk contract check jij informatie aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Borlon, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Borlon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Borlon. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Borlon. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw betreffende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijv. Luminus, Essent + Trevion. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Borlon vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Borlon en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Borlon

Een groot deel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Borlon. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Borlon vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Durbuy zien we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6941. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega.