Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Durbuy

Snel online energie vergelijken in Durbuy? Dankzij onze website achterhaal je eenvoudig alle interessante maatschappijen zoals Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Durbuy prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je op onze website bruikbare informatie over topics als energiebelastingen en salderen. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 390,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Durbuy?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Durbuy. Van Essent tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Durbuy is in april 2024? Vul gelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Durbuy, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Durbuy

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Durbuy heet Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Durbuy is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Durbuy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,187%
 • Centrale postcode: 6940
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-durbuy

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Durbuy ligt dit gemiddeld op 1595 m3 en 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van ieder contract achterhaal je gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Durbuy, en de welkomstbonus. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be en www.antargaz.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Durbuy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €300 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Durbuy. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Durbuy. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste partij. Zoals Eneco, Lampiris en Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Durbuy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Durbuy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Durbuy

Het gros van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Durbuy. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Durbuy vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Durbuy zijn er steeds meer opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6940. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente