Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wellin

Snel online energie vergelijken in Wellin? Met behulp van onze website check je moeiteloos alle grote energiebedrijven als bijv. Mega en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Wellin de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op onze website bruikbare info over items als o.a. overstappen en info over een energieneutrale woning. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wellin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wellin?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Wellin. Dat gaat van Poweo tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wellin is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Wellin, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wellin

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Wellin heet Gaselwest Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wellin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Wellin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Wellin
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 0,184%
 • Hoofdpostcode: 6920
 • Verbruik Mazout: 2940 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-wellin

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wellin is dat gemiddeld 1580 m3 & 3360 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote leveranciers en contracten. Van alle contracten zie je details over soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wellin, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Wellin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €340 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wellin. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wellin. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je aanstaande leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wellin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wellin en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wellin

Bijna alle energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Wellin. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Wellin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Wellin zien we verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6920. In deze regio kan je soms extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente