Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bertrix

Eenvoudig energie vergelijken in Bertrix? Met behulp van deze website vind je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bertrix de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op deze website belangrijke info over zaken als bijv. maatschappijen en tips om te besparen op energie. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertrix
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bertrix?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Bertrix. Dat gaat van Poweo tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bertrix is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Bertrix, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de vergelijkingstool bekijken jullie zonder problemen een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bertrix

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bertrix heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bertrix is de aardgas netbeheerder Simogel. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Bertrix

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertrix
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel groen: 0,18%
 • Centrale postcode: 6880
 • Verbruik stookolie: 2900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-bertrix

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Bertrix ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk je voorwaarden zoals type stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bertrix, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Bertrix


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €300 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bertrix. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bertrix. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de geselecteerde energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bertrix vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bertrix en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bertrix

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Bertrix. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Bertrix vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Bertrix bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6880. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente