Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neufchâteau

Snel energie vergelijken in Neufchâteau? Aan de hand van de energievergelijker tref je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Neufchâteau de beste deal heeft! Bovendien vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neufchâteau?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Neufchâteau. Dit varieert van Engie tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neufchâteau is in februari 2024? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Neufchâteau, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Neufchâteau

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Online account
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Neufchâteau heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Neufchâteau valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Neufchâteau

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel groen: 0,397%
 • Postcode: 6840
 • Verbruik stookolie: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-neufchateau

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Neufchâteau bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 + 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk contract zie je data als herkomst energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Neufchâteau, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Neufchâteau


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €380 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Neufchâteau. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Neufchâteau. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of Aspiravi. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Neufchâteau vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Neufchâteau en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Neufchâteau

Tal van energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Neufchâteau. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Neufchâteau vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Neufchâteau zien we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6840. In deze regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente