Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Florenville

Snel online energie vergelijken in Florenville? Via de Energiehunter tref je overzichtelijk alle bekende bedrijven als OCTA+ en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Florenville de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s als stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Florenville?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Florenville. Dat gaat van Poweo tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Florenville is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Florenville, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de prijzenvergelijker bekijkt men zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Florenville

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Florenville is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Florenville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Florenville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 0,395%
 • Postcodegebied: 6820
 • Aantal mazout liters: 2840 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-florenville

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Florenville bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In de regel is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk contract check je informatie als type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Florenville, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en www.zeno.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Florenville


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €375 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Florenville. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Florenville. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of Watz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Florenville vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Florenville en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Florenville

Bijna alle maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Florenville. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Florenville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Florenville bestaan er tegenwoordig verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6820. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente