Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meix-Devant-Virton

Op je gemak energie vergelijken in Meix-Devant-Virton? Middels energiehunter.be ontdek je probleemloos alle bekende bedrijven als bijv. Essent en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Meix-Devant-Virton de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze website waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en slimme thermostaten. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meix-Devant-Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Meix-Devant-Virton?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Meix-Devant-Virton. Van Antargaz tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meix-Devant-Virton is voor jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Meix-Devant-Virton, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in onze vergelijker detecteer je zonder problemen een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Meix-Devant-Virton

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Meix-Devant-Virton heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Meix-Devant-Virton valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Meix-Devant-Virton

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-meix-devant-virton

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Meix-Devant-Virton bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1505 m3 & 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk pakket achterhaal je data over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Meix-Devant-Virton, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meix-Devant-Virton


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 winst geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Meix-Devant-Virton. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meix-Devant-Virton. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste energieleverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meix-Devant-Virton vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meix-Devant-Virton en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meix-Devant-Virton

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Meix-Devant-Virton. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Meix-Devant-Virton vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Meix-Devant-Virton onderscheiden we meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6769. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente