Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gérouville

Snel energie vergelijken in Gérouville? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gérouville voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als verschillende gasregio’s en salderen. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Meix-Devant-Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gérouville?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Gérouville. Dat loopt van Antargaz tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gérouville voor jou is? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Gérouville, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de energievergelijker bekijk je moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gérouville

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Gérouville is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Meix-Devant-Virton is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Gérouville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Meix-Devant-Virton
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 26,00%
 • Centrale postcode: 6769
 • Mazout verbruik: 2670 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-gerouville

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Gérouville is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 plus 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk pakket vind je details over soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gérouville, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. O.a. www.luminus.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gérouville


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gérouville. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gérouville. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste leverancier. Bijv. Luminus, Essent of Watz. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gérouville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gérouville en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Gérouville

De meeste leveranciers bieden momenteel groene stroom in Gérouville. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Gérouville vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Meix-Devant-Virton zien we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6769. In de regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus overstappen.