Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lamorteau

Snel online energie vergelijken in Lamorteau? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als OCTA+ en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Lamorteau de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als overstappen en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rouvroy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lamorteau?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Lamorteau. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lamorteau is in juli 2024? Geef hieronderjouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lamorteau, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via keuzes in de Energiehunter zoeken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lamorteau

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Lamorteau betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Rouvroy wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Lamorteau

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rouvroy
 • CV ketel: Junkers
 • Groene stroom: 25,80%
 • Hoofdpostcode: 6767
 • Gem. mazout: 2650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-lamorteau

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Lamorteau is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 + 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten zoek jij details zoals type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Lamorteau, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lamorteau


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lamorteau. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lamorteau. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE + Eni. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lamorteau vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lamorteau en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Lamorteau

Veel energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Lamorteau. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Lamorteau vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Rouvroy onderscheiden we vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6767. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega overstappen.