Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dampicourt

Snel online energie vergelijken in Dampicourt? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle bekende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Dampicourt de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je op onze website waardevolle info over thema’s zoals energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rouvroy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,274
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Dampicourt?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Dampicourt. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Watz, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dampicourt is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Dampicourt, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de Energiehunter achterhaal jij eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dampicourt

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen december 2023)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Dampicourt betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Rouvroy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Dampicourt

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rouvroy
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 25,60%
 • Postcodegebied: 6767
 • Verbruik stookolie: 2630 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-dampicourt

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Dampicourt ligt dit gemiddeld op 1520 m3 + 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van ieder contract zoek je voorwaarden over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dampicourt, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Dampicourt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan meer dan €295 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dampicourt. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dampicourt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris + Energie 2030. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dampicourt vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dampicourt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dampicourt

De meeste energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Dampicourt. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Dampicourt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Rouvroy onderscheiden we steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6767. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ overstappen.