Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Signeulx

Zonder problemen energie vergelijken in Signeulx? Met behulp van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Signeulx prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je op deze website bruikbare info over thema’s als energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Musson
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Signeulx?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Signeulx. Dit loopt van Engie tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Signeulx is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Signeulx, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van filteren in de energievergelijker achterhalen jullie simpel en snel een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Signeulx

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Signeulx is Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Musson wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Signeulx

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Musson
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 25,00%
 • Postcodegebied: 6750
 • Verbruik stookolie: 2570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-signeulx

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Signeulx is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en nog eens 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder pakket vind jij gegevens met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Signeulx, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.trevion.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Signeulx


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Signeulx. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Signeulx. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Comfort Energy. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Signeulx vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Signeulx en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Signeulx

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Signeulx. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Signeulx vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Musson bestaan er nogal wat acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6750. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant afsluiten.