Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Châtillon

Direct energie vergelijken in Châtillon? Dankzij onze website ontdek je supersnel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Châtillon de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Léger
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Châtillon?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Châtillon. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Châtillon is? Geef gelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Châtillon, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Châtillon

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Châtillon betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Saint-Léger wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Châtillon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Léger
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 24,70%
 • Hoofdpostcode: 6747
 • Verbruik Mazout: 2540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-chatillon

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Châtillon bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 & 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder pakket tref je data zoals herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Châtillon, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Châtillon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €350 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Châtillon. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Châtillon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je nieuwe maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Châtillon vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Châtillon en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Châtillon

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Châtillon. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Châtillon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Saint-Léger zijn er verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6747. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Watz afsluiten.