Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Vincent

Eenvoudig energie vergelijken in Saint-Vincent? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Saint-Vincent de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je via de energievergelijker uitgebreide info over onderwerpen als o.a. energiebesparing in huis en salderen. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tintigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Vincent?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Saint-Vincent. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Vincent is op dit moment? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Saint-Vincent, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de tarievenvergelijker check je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Vincent

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Vincent heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tintigny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Saint-Vincent

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tintigny
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 24,10%
 • Hoofdpostcode: 6730
 • Gem. mazout: 2480 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-saint-vincent

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Saint-Vincent bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle pakketten tref jij data over soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Saint-Vincent, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.lampiris.be en ook www.eneco.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Saint-Vincent


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €350 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Saint-Vincent. Zodoende is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Saint-Vincent. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de nieuwe organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Eni. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Saint-Vincent vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Saint-Vincent en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Saint-Vincent

Bijna alle maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Saint-Vincent. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Vincent vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Tintigny zijn er steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6730. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie afsluiten.