Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houdemont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Houdemont? Dankzij deze website check je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Houdemont de beste deal heeft! Daarbij bekijk je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houdemont?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Houdemont. Van Eneco tot een speler als Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houdemont is in april 2024? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Houdemont, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker ontdekt men eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Houdemont

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Houdemont heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Habay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Houdemont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 23,70%
 • Postcodegebied: 6724
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2440 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-houdemont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Houdemont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract check je info aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Houdemont, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Houdemont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €370 rendement bieden. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Houdemont. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Houdemont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Houdemont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Houdemont en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Houdemont

Veel bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Houdemont. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Houdemont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Habay bestaan er steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6724. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy abonnement.