Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Habay-La-Vieille

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Habay-La-Vieille? Via www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Habay-La-Vieille de beste deal heeft! Verder vind je op onze website nuttige info info over thema’s zoals de overstapservice en salderen. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Habay-La-Vieille?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Habay-La-Vieille. Dat loopt uiteen van Engie tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Habay-La-Vieille is op dit moment? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Habay-La-Vieille, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de energievergelijker checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Habay-La-Vieille

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Habay-La-Vieille is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Habay valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Habay-La-Vieille

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 23,60%
 • Centrale postcode: 6723
 • Mazout verbruik: 2430 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-habay-la-vieille

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Habay-La-Vieille is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind jij voorwaarden aangaande type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Habay-La-Vieille, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Habay-La-Vieille


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Habay-La-Vieille. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Habay-La-Vieille. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare partij. Zoals Luminus, ENGIE of Belpower. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Habay-La-Vieille vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Habay-La-Vieille en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Habay-La-Vieille

Bijna alle aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Habay-La-Vieille. Echter is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Habay-La-Vieille vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Habay kennen we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6723. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Lampirus abonnement.