Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tontelange

Gemakkelijk energie vergelijken in Tontelange? Via onze vergelijker check je supersnel alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tontelange voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Attert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tontelange?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Tontelange. Dit varieert van Antargaz tot een speler als Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tontelange is op dit moment? Vul hieronderde benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Tontelange, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de energievergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tontelange

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Tontelange is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Attert is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Tontelange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Attert
 • Populair merk: Bosch
 • Groene stroom: 23,20%
 • Centrale postcode: 6717
 • Mazout consumptie: 2390 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-tontelange

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Tontelange gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement lees je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tontelange, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.energie2030.be en www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tontelange


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Tontelange. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Tontelange. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tontelange vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tontelange en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tontelange

De meeste aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Tontelange. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Tontelange vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Attert kennen we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6717. In deze plaats kan je soms heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ abonnement.