Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Guirsch

Meteen energie vergelijken in Guirsch? Via onze website ontdek je supersnel alle interessante leveranciers als bijv. Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Guirsch de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze website belangrijke info over items zoals overstappen en info over duurzame energie. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Arlon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Guirsch?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Guirsch. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags tellen we ruim 25 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Guirsch is voor jouw verbruik? Voer snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Guirsch, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker bekijk je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Guirsch

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Guirsch heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Arlon wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Guirsch

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Arlon
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 22,70%
 • Hoofdpostcode: 6704
 • Verbruik stookolie: 2340 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-guirsch

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Guirsch bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 + 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket zoek je informatie als type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Guirsch, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Guirsch


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €320 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Guirsch. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Guirsch. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE en Poweo. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Guirsch vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Guirsch en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Guirsch

Bijna alle maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Guirsch. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Guirsch vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Arlon zien we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6704. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo tarieven.