Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Thier

Eenvoudig energie vergelijken in Petit-Thier? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Petit-Thier de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je op deze pagina handige informatie over topics zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vielsalm
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Petit-Thier?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Petit-Thier. Dat gaat van Poweo tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Thier is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Petit-Thier, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker bekijkt men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Petit-Thier

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Petit-Thier heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Vielsalm valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Petit-Thier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vielsalm
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 22,20%
 • Postcodegebied: 6692
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-petit-thier

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Petit-Thier is dat gemiddeld 1555 m3 en nog eens 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle contracten lees jij informatie aangaande soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Petit-Thier, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.energie2030.be + www.elegant.be. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Petit-Thier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Petit-Thier. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Petit-Thier. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Petit-Thier vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Petit-Thier en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Petit-Thier

Het gros van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Petit-Thier. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Petit-Thier vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Vielsalm zien we vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6692. In deze regio kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega tarieven.