Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Longchamps

Meteen energie vergelijken in Longchamps? Via de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Longchamps de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s als tarieven en info over duurzame energie. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bertogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Longchamps?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Longchamps. Dit loopt van Antargaz tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Longchamps is in juli 2024? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Longchamps, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker achterhaal je probleemloos een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Longchamps

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Longchamps is Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bertogne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Longchamps

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertogne
 • Populaire CV: Sime
 • Groene stroom: 22,00%
 • Centrale postcode: 6688
 • Mazout verbruik: 2270 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-longchamps

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Longchamps bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 + 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement zie je gegevens m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Longchamps, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Longchamps


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 bonus betekenen. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Longchamps. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Longchamps. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je gekozen energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Longchamps vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Longchamps en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Longchamps

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Longchamps. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Longchamps vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Bertogne zijn er allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6688. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.