Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montleban

Gemakkelijk energie vergelijken in Montleban? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je supersnel alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Montleban de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op deze pagina praktische info over zaken als energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 380,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Montleban?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Montleban. Dat loopt uiteen van Engie tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 40 providers. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montleban is voor jouw situatie? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Montleban, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Montleban

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Montleban betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gouvy is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Montleban

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 21,50%
 • Postcodegebied: 6674
 • Mazout verbruik: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-montleban

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Montleban is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk abonnement lees je gegevens zoals type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Montleban, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Montleban


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Montleban. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Montleban. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Montleban vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Montleban en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Montleban

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Montleban. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Montleban vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Gouvy onderscheiden we steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6674. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo contract.