Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bovigny

Meteen energie vergelijken in Bovigny? Via de energievergelijker check je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Essent en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Bovigny voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bovigny?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Bovigny. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. In juni 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bovigny is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bovigny, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij keuzes in de energievergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bovigny

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bovigny heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gouvy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Bovigny

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene stroom: 21,20%
 • Postcodegebied: 6671
 • Aantal mazout liters: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-bovigny

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Bovigny ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check je specificaties m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Bovigny, en de eventuele korting. Kies de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bovigny


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bovigny. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bovigny. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Eni. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bovigny vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bovigny en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bovigny

Bijna alle leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Bovigny. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Bovigny vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Gouvy bestaan er tegenwoordig verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6671. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Lampirus contract.