Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gouvy

Snel online energie vergelijken in Gouvy? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Gouvy de beste deal heeft! Verder check je op energiehunter.be praktische informatie over onderwerpen zoals stroomtarieven en slimme thermostaten. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gouvy?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Gouvy. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gouvy is in maart 2024? Geef direct de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gouvy, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gouvy

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Gouvy is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gouvy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Gouvy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 0,377%
 • Postcode: 6670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2660 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-gouvy

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Gouvy ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 en nog eens 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement vind je gegevens over type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gouvy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.energypeople.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Gouvy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €285 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Gouvy. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gouvy. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste aanbieder. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Trevion. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gouvy vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gouvy en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gouvy

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Gouvy. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Gouvy vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Gouvy bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6670. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente